Tre lingon vet vad kvinnor vill ha.

29 03 2008

Nu har det kommit ”reklam” i brevlådan igen. Den här gången var det Securitas Direct som skickade en tulpanfolder till min fru. Eller kanske till mig? Frågan är varför de inte skickade sig själva raka vägen till ERK på samma gång. Trycksaken är minst sagt sexistisk i sin flåshurtiga önskan att vara till lags och erbjuda alla värnlösa, och naturligtvis hjärndöda kvinnor en äkta karl. I den himla fina foldern, som verkligen utgör juvelen i kronan beträffande copy och art, kan man läsa om ”Drömmannen” och det finns också en tillhörande lista där de har bockat av alla egenskaper han ska ha: Beskyddande, tillgänglig, närvarande och trygg. Ingredienser som gör en vanlig man till en riktig karl. Ja, foldern handlar överraskande nog om hemlarm ifrån Securitas Direct och Aroundio. Och om man (läs: kvinna) är snabb bjuder de dessutom på en hotellnatt i lugn och ro för två personer.

sec.jpg

Detta parerbjudande är emellertid extra lustigt eftersom man riktar sig till stackars värnlösa (och hjärndöda?) kvinnor utan riktigt karl. Vem ska de ta med sig? Det kan väl knappast vara så att de vill ha med sig sin oduglige icke-karl på resan? Och Securitasmannen som levererar tryggheten, han kan väl knappast åka med. Han är ju upptagen med att vakta huset. Nej, det får nog bli någon lika livrädd väninna som också behöver få sig en lugn natt utan inbrottstjuvar och våldsmän för omväxlings skull.

Så till frågan: Har man gått och blivit fullständigt sinnessjuka på Securitas? Ja, inget snack om den saken om man får tro foldern och deras yrande om drömmannen. Men detta är knappast en yttring av ett nytt fenomen, utan ett utspel av själva affärsessensen hos Securitas. Alla väktarbolag närs av människors rädsla. Ju räddare folk är desto större blir vårt behov av trygghet, eller åtminstone känslan av upplevd trygghet. Tillslut blir vi amerikaner, rädda för vår egen skugga och med revolvern alltid tillhands under huvudkudden. Jag är inte intresserad av ett sådant samhälle. Jag tror inte att folk är lyckliga i en polisstat (eller väktarstat för den delen). Dessutom är Securitas fagra löften om ett tryggt hem och liv ett slag i luften. Majoriteten av alla våldsutsatta faller offer för sin partner eller någon annan i deras närhet. Mot dem skyddar inga larm. Det borde charlatanerna på Securitas var medvetna om.

Flåshurtiga väktarbolag må ursäkta. Nu ska heteronormativa jag ut och rulla undan en stulen bil som dumpades på min tomt i morse. Om Securitas nu är så rediga kan de väl skicka Drömmannen till min undsättning.     

Annonser

Åtgärder

Information

7 responses

30 03 2008
L80

Ja, man undrar ju vilken byrå dom har.

31 03 2008
kontaktmannen

Ja, det senaste jag hörde var att F&B rattade detta konto. Jag har dock svårt att tro att de är de som står bakom denna erbarmliga folder. Mer troligt är att det är en inhouseproduktion. Fast det är väl aldrig för sent att bli chockad.

31 03 2008
L80

Ha! Inhouse på Securitas – Som kund krävs det tydligen att man är på sin vakt – i dubbel bemärkelse.

31 03 2008
Dabitch

Örligt, släppte nån en stulen bil på din tomt i morse? weeeird.

31 03 2008
kontaktmannen

Japp, Dab. Innan har jag bara haft bös som provskjutit vapen och pundare som rastat sina hundar på tomten.

1 04 2008
Hasse Carlsson

”Skönt tajming” när vi precis läst att den person som knivdödade sin sambo och hennes 5-åriga dotter jobbade som väktare.
Dom hade tydligen varit osams om hans porrfilmer.
OM det nu är så att ”allt kommunicerar” kanske de skall lägga sina resurser på lite andra områden?
MEN jag har ogillat deras ”rädslo-snack” sedan ruta ett, om nu någon uppfattat mig som objektiv ;-)

1 04 2008
kontaktmannen

Utan att dra några som helst slutsatser av tragiska våldsdåd, tycker jag att det ofta finns en paramilitärisk läggning hos väktare. Ungefär en sådan som normalt återfinns hos hemvärnsmän.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: