En lektion i reklamiska.

15 04 2008

Sverige har fått sin första copydoktor. Einar Korpus heter han och är förutom copywriter och författare nu även tvättäkta doktor i reklamspråk vid Örebro Universitet. Tidigare i kväll höll han en kort föreläsning med tillhörande mingel på Röhsska museet i Göteborg. Sin avhandling ”Reklamiska” (som också blivit en blogg) har han samlat i en 311 sidor tung bok som analyserar företrädelsevis språket i svenska guldäggsbidrag mellan 1975 och 2007. Även bloggosfären var representerad under aftonen med bl a Pilo och Åkerberg. Undertecknad hade bil med sig och drack för en gångs skull samma sak som den sistnämnde. Det ska inte hända igen.    

Jag har varken hunnit köpa eller läsa boken än. Men jag ska. Kommer att köpa minst ett ex. Det kanske även blir en bok till det privata reklambiblioteket.

Att Sverige har fått en copydoktor är stort. Det är ett erkännande av att reklamspråket tillhör den akademiska marknadsföringsdisciplinen och är av precis samma dignitet som de administrativa grenarna och formgivningen, att det är ett område man kan forska på och t o m få en hatt för sitt enträgna arbete. Vi kanske inte kommer att märka någon skillnad på studs i reklamvardagen, men jag är tvärsäker på att Einar har gjort hela branschen en tjänst genom sitt avhandling.

Tack Einar.       

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

16 04 2008
Mattias

Jag tror minsann att du uppskattade att dricka Loka för en gångs skull.

16 04 2008
kontaktmannen

Det var ganska spännande. Problemet är bara att jag är så jävla odräglig nykter.

17 04 2008
Einar

Odräglig? Nejnej, bara lite tvär, kanske. Tack för att du kom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: