Se upp så att vi inte får ett land av moroner.

30 04 2008

Rubriken är en travesti. Det är en passning till Leon Nordins citat om reklambranschen för ett antal år sedan. ”Se upp så att vi inte får en bransch av moroner”. Om vad som hände råder väl knappast något tvivel. Vi är i högsta grad en puckobransch. Men det var inte vad denna postning skulle handla om. Den handlar om trafikmärken, något som ligger varje gerillareklamare varmt om hjärtat.

Regeringen arbetar tydligen för ökad jämställdhet. I detta fall är det en samling genusförvirrade åsnor (nej, jag tänker inte credda dem med varken namn eller partipolitisk tillhörighet, men jag tror att ni kan gissa i vilket hörn de återfinns) som kommit på att övergångsställen är ett bra ställe att driva jämställdhetsfrågor. Därför ska skyltens man ersättas med en kvinna så fort tillfälle ges.

Detta är naturligtvis i vanlig ordning en ”jättebra” idé. Jag skulle till och med vilja föreslå att alla manliga skyltar byts ut emot kvinnliga diton. Varför inte? Det är ingen viktig fråga och hela kvasidebatten om ”Herr Gårmans” genus stjäl fokus ifrån de verkliga jämställdhetsfrågorna. Visst. Vilken populistreporter som helst kan gå ut på stan och fråga det gemena puckot som i affekt svarar att hälften av skyltarna borde bytas ut. Då har man fått ”folkets röst” och kan skriva ihop sitt bidrag  Men vad uppnår man med det? Det är ungefär lika begåvat som att förbjuda yrkestiteln ”sjuksköterska” för att den rymmer båda könen.

Den som tror att jämställdhetsproblem löses med hjälp av könet på övergångsställesskylten borde söka hjälp. Akut. Jag tror t o m att det skulle kunna bli en utslagsfråga vid den psykiska utredningen. Problemet är väl bara att det skulle bli ganska tomt i Riksdagen.      

Annonser

Åtgärder

Information

6 responses

1 05 2008
Fredo

Ja, nu håller debatten på att köra i diket. Och frågan jag ställer mig är om det är speciellt smart att möta de så kallade manliga figurena med kvinnliga. Där blir problemet större än det var innan eftersom någon jävel måste definiera vad som då är typiskt kvinnligt. Det är ju out of question att klä på ”gubben som gräver” en kjol och inte heller sätta klänning på Herr Gårman (Här Gårman heter det från början men blev det lite vitsiga Herr).

Nä, rita om allt till Sinclairfigurer så kan ingen komma och klaga på kön. Streckgubbar alltså. Eller bort med figurerna helt och skriv ”Övergångsställe”, ”Arbetsplats” och ”Pedofil går iväg med litet barn”.

1 05 2008
kontaktmannen

I vilket fall som helst är det ett bra sätt att ta udden av den riktiga debatten. Ge dem hälften av vägmärkena, så kan vi fortsätta att betala dem halva lönen. Snygg phyrrusseger.
Vad som gör det hela ännu värre är att Sverige är ett av få länder i världen med en genomgående grafisk linje i vägmärkena. Att kräva kvotering på skyltarna är lika (filosofiskt) obegåvat som att propsa för ett tillägg av nakna gubbar i Zorns målningar.
Föga förvånande kommer även detta idiotförslag från vänster.

1 05 2008
Hasse Carlsson

Sitter det människor i ledande positioner (i Sverige) och lägger tid på sånt här?
Vet inte om jag skall skratta eller gråta…

1 05 2008
kontaktmannen

Om du betalar skatt rekommenderar jag att gråta.

3 05 2008
Dabitch

Här Gårman ör ju ubervitsigt och genusfritt från början. Låt Här vara.

3 05 2008
ML

Hehe lysande postning.

Jag skissar upp en ny updated version av där-går-en figur.

Funderar på någon slags crossdresser men det kan bli marigt att få till i silhuett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: