Barn, hund och reklambyrå.

16 06 2008

Ganska skönt att vara egen. Kan inte tänka mig att speciellt många arbetsplatser tillåter varken husdjur eller telningar under arbetstid. Möjligen kan det vara lite lättare som hos konsultföretag som exempelvis reklambyråer.

Hur är det på din arbetsplats? 

Annonser

Åtgärder

Information

22 responses

16 06 2008
ƒrean

Vi tillät båda delarna tills a) Kraftigt allergisk projektledare anställdes b) Sjukt barn spred streptodaktylhepatitutterhickabakterier och vår vd blev sjuker. Friska barn som är söta och inte lider av damp är fortfarande välkomna.

16 06 2008
anjocity

Jo, det händer att såväl småttingar som hundar dyker upp här. Hunden i fråga hade dock tillträdesförbud efter att ha misstagit den stora krukväxten i lunchrummet för en lyktstolpe.

Ett tag i höstas hade vi en praktikant som var citrusallergiker – det ställde till en del när clementinsäsongen sparkade igång… Och när obetänksamma kollegor klämde citron över medhavd fisk var det hemgång på stubinen.

16 06 2008
dygnetrunt

Vi har ibland fyra hundar som springer här och apporterar mellan skrivborden, och någon unge som sitter och ritar. Som regel minst 1 hund. Hon har till och med fått en egen presentation på byråns hemsida….

16 06 2008
kontaktmannen

Det går ju bra, det här. Hittills 100% OK (med modifikation) med barn och djur på jobbet.
För övrigt tycker jag att det lallas åt helvete för mycket med allergiker. Nej, man måste inte alltid tänka på dem.

16 06 2008
anna

Det lunkade runt en galet gammal golden här tills den stackarn äntligen fick frid. Och nu finns det allergiker på kontoret så det är bara kids, inga djur.

Jobbar ”dygnetrunt” på Recommended kanske?

16 06 2008
Dabitch

Jag har aldrig jobbat på en ”multinational” byrå där det inte fanns minst en hund i ett kontor hela dagarna.

Barn därimot sågs aldrig till.

16 06 2008
rokko

Ibland finns där en hund, ibland ett barn. Men aldrig någon allergiker.

16 06 2008
L80

Vi får varken ha djur, levande ljus eller vatten i vasen för påskriset… Taskig andedräkt och överdos av gulutansol är det dock fritt fram för.

17 06 2008
Nina

På mitt förra ställe var det inte helt fritt fram för musik vilket kanske är bra om man skulle ha jobbat på en bank. Men det gjorde jag ju inte.
Däremot var det helt ok att fylla hela kontoret med körsbärsgrenar och vetegräs. Det fanns i sådana mängder att både jag och Helena fick vara utomhus större delen av dagen eftersom vi har den daltiga sjukdomen allergi/astma.

17 06 2008
kontaktmannen

Själv är jag pälsdjursallergiker och har tre jyckar. Funkar rätt fint. Allergin har inte blivit värre i alla fall. That which does not kill you…

17 06 2008
ƒrean

Jag är allergisk mot katter. Så vi skaffade en katt. En Cornish Rex men ändå. Living on the edge. Jag har aldrig några problem men vi har haft gäster som sitter och snorar som lipsillar. De här människorna är inte svaga till karaktären eller kompletta ufon som elallergikerna. Så någon slags hänsyn är väl att rekommendera. Bjuda frikostigt på allergitabletter brukar hjälpa lite.

17 06 2008
Nina

Jag är allergisk mot katt och har två stycken hemma. Det blir vad man gör det till.
Att inte tåla saker är ett bra själ för att gå ut och slippa vara med också….

17 06 2008
ƒrean

Jag är rädd att min pollenallergi har väldigt lite med attityd att göra och mer med, uh, pollen.

17 06 2008
kontaktmannen

Men det var väl ett jävla lipande. Jag tror inte att någon menade att att hänga ut dig som hypokondriker. Folk, speciellt i detta landet, har en förmåga att känna efter först och reagera sen.
Bäst att inte äta biff. Jag är ju pälsdjursallergiker.

17 06 2008
ƒrean

Jag ser att du på sedvanligt buspojksaktigt politiskt inkorrekt manér förespråkar det motsatta och skjuter från höften. Prickade du?

17 06 2008
kontaktmannen

You tell me.
Vad sköt jag på? Det var något jag hade på hjärtat och det ville ut.

17 06 2008
ƒrean

Jag vet inte. Känner mig missförstådd. Uhu, en missförstådd kommunikatör, det är fan värdelöst.

17 06 2008
Pontus

Cowboyboots borde vara förbjudna på reklambyråer.
Såvida dom inte ligger i Texas.

18 06 2008
entapir

Sist jag hade vanlig anställning vill jag minnas att det var ok kortare stunder. Jag hade redan då så jävla många ungar så det var väl entusiastiskt att släpa med sig dom o tro att kontoret skulle stå kvar.
Sist jag hyrde rum åt mig i företagshus hade alla med sig hundar. Men min hund (boxer) smet och spöade dom andra hundarna. Och så morrade hon åt kunder.

Numer jobbar jag hemma

18 06 2008
Dabitch

ang. barn på kontoret – på mitt senaste kontor dök det upp smått då och då. Aldrig för längre, några timmar hit eller en eftermiddag där.
Nå, en kille hade passat sin telning som var under två-årsgränsen hela eftermiddagen då mamsen skulle till barnmorskan – det var lite roligt och samtidigt enerverande som bara fan för du vet hur man skall hålla efter de som är mobila nog att gå men för små för att sitta still, han skickade det höj och sänkbara bordet upp och ned säkert 140 gånger, jag var jättedistraherad och slappnade först av när telningen knatade hem med mamma igen.
Någon dag senare hade en annan kollega äldre barn i samma rum, hon hade hämtat dem efter skolan och återvänt till jobbet för att fixa något innan det var dags att köra hem. De åt bananer och ritade tyst vid ett bord, den äldre varianten kan ju sitta still och de var där bara någon timme.

Så var det en traditionell snacka-skit om kollegorna-dag, och han som hade telning klagade plötsligt högljutt över hon som hade banan-ätare hade tagit barnen till kontoret vilket han ansåg var vilt oproffsigt. Varpå jag fräste att det minsann inte var mer profisionellt när han själv gjorde det.

Korttänkt.

18 06 2008
Dabitch

prof,poriarrgh, nevärmajnd.

26 06 2008
New Materia

Idag var det både en fransk bulldog och en cockerspaniel hos oss. Det blev ett jävla liv när de möttes i korridoren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: