Scan föll platt hos Sverker.

17 06 2008

Korv är korv och aldrig kan man försitta chansen att diskutera kötthalten, eller snarare bristen på denna. Sverker erkände visserligen under tisdagens Plus att det fanns korvar med riktigt hög kötthalt, men det nämndes mest som en passus. I klassisk populistjournalistisk anda var det de dåliga exemplen som fick mest tid i rutan. Scans Hot Dogs höll dryga 30% kötthalt vilket är på tok för litet både för medverkande dietist och representanten från junkfood.se. De hade föredragit dryga 60% och i den sången är det lätt att jamsa med. Oppositionen tyckte att det var extra beklämmande att den sämsta korven riktar sig till barn. Och det kan väl även vän av oordning hålla med om.

Att vuxna människor inte ska få äta vilken jävla skitkorv de vill är däremot tragiskt. Bakom flötet är den som tror att de rektangulära, pressade och skinnfria hotdogsen har speciellt mycket med korv att göra. Att Scans informationschef Margareta Thorgren gav sig i klinch och försökte försvara innehållet var hedervärt. Men korkat. Hon borde läst på innan. Hon borde vetat vem och vad hon hade givit sig i kast med. Hon borde gjort sin hemläxa istället för att läsa innantill och rabbla att hotdogsen är en fyrtioårig klassiker och att smaken passar barns mjuka gommar bra. Hon kunde tagit kritiken till sig och lovat att ta frågan om kötthalten vidare. Hon kunde erkänt att korv och bröd inte är en fullvärdig måltid utan att burdust knuffat över ansvaret till föräldrarna. Hon kunde klassat ned produkten och jämfört den med det snacks den verkligen är. Istället valde hon att gå i polemik, prata i cirkel och framstå som en representant för undermåliga produkter och ett allmänt rovgirigt företag som profiterar på barns hälsa.

Scan tappade många PR-poäng i Umeå. Något som kommer att smitta av sig på de ädlare korvarna. Att fronta Sverker är aldrig en promenad i parken.    

Annonser

Åtgärder

Information

9 responses

17 06 2008
Hasse C

Hur ligger det till egentligen?
1. Har hon aldrig varit på en föreläsning om hur man förmedlar ett gott ethos?
2. Har hon varit på en men glömt?
3. Har hon lyckats undvika att tillskansa sig en simpel baskunskap om det?

Samtliga frågor utgår ju ifrån att hon inte har det med sig sedan barnsben, då hade ”hon aldrig bajjat i det blå skåpet”.
Åh, andra sidan, betyder detta att det finns fler som inte fattar hur vi fungerar?
Som jobbar i sådan positioner?
Hm, jag kanske har en lysande ”föreläsningsprodukt” för dem ;-)

18 06 2008
Nina

Annars är soyakorven riktig god.

18 06 2008
Dabitch

Du har rätt, hon borde ha sagt ”men hur ofta skall ett barn äta korv, som inte är en fullvärdig måltid och helt saknar grönt?” istället. Vi veeeet ju att korv med bröd är junkfood. Låt ungarna få äta den junkfood de tycker är junkigast.

(jag retar mig mer på läbbiga färg och konserveringsmedel)

18 06 2008
kontaktmannen

Jag är med dig Dab. Att korv innehåller nitrit och färgämnen borde vara ett större problem än att man fyllt ut grillkorven med potatis.

18 06 2008
Patrick

Jag kan bara hålla med K-mannen och Dab. Det var ett evigt fokuserande vid kötthalten och bara kötthalten. Hade någon börjat läsa innehållsförteckningarna så hade debatten kunnat tagit skruv ordentligt …E621 Mononatriumglutamat?

18 06 2008
anjocity

Att åka till Sverker utan bra argument är ingen bra idé. Jag minns än hur en norska som var marknadschef på Dressmann överfölls av en störtskur Sverker-frågor: Ska det vara så? Är det rätt, det? Kan du svara på det?

Det gällde en annons som ansågs vara sexistisk. Norskan suckade till slut och sa att vad de än gjorde blev det fel. Året innan hade de haft en svartvit film med män som kom ur havet – då var de visst nazister.

Jag tyckte synd om henne, hon hade nog inte kollat upp the power of Sverker…

18 06 2008
kontaktmannen

Det är inte synd om Dressmann. Norsk kan-själv-arrogans i kubik, den annonsör som gjort sig skyldig till flest kommunikationsbrott de senaste tio åren. En oöverträffad missdådare vad det gäller att kränka konsumenters intellektuella rättigheter. Oavsett vad de råkar ut för, Sverker eller inte, är de förtjänta av värre.
Att vad de än gör tas emot fel beror bara på att allt de gör är fel.

19 06 2008
Hasse Carlsson

”Att vad de än gör tas emot fel beror bara på att allt de gör är fel.”
Haha, AMEN…

19 06 2008
Anjo

Haha, det är i och för sig sant. Dock, jag tyckte synd om henne. Hon ville väl, men jävlar vad fel det gick. Nåja, efter den dagen slutade hon garanterat på sitt jobb så jag ska sluta tycka synd om henne…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: