Halvvägs i livet. Halvvägs i karriären.

22 06 2008

Det var rökförbud på kontoret, men det sket han i. Vilken idiotisk regel förresten. Han hade ju en dörr som nästan för jämnan var stängd. Hur skulle det kunna komma någon rök igenom den? Hur skulle det kunna komma något alls genom den? Det enda som trippade över tröskeln var hans odugliga assistenter med mer röv än hjärna. Någon av dem hade såklart sprungit till skyddsombudet och lipat. Och den lilla jävla sosseråttan hade naturligtvis tagit frågan hela vägen upp i arslet på självaste HR. Kanske var därför hans kulor blev dragna i gruset på senaste ledningsgruppsmötet. Skit samma. Han hade suttit på stolen i snart ett år. Det var ändå snart dags att skutta vidare.   

Johannes von Brahm fimpade cigarillen och drog ett djupt andetag. Snart var det dags att träffa byrån, eller vaddå byrån förresten? Han skulle käka lunch med Marcus, projektledaren för hans konto. Pojken med guldbyxorna. Stroppen som nyligen fått 15 friska att leka med. Pengar som Johannes fått bända loss från den anale ekonomichefen, trots att dessa pluringar mycket tydligt var öronmärkta för marknadsföring. Hallå? Bolaget hade förfan sålt fastigheter för två och en halv miljard under året och den jävla bodknodden gnäller om kaffekassan. För dessa korvören skulle en marknadsandel på två procentenheter köpas. Det skulle nog gå bra eftersom byrån nyligen headhuntat några fräscha kids från Reklamskolan. Stipendiater tydligen, inte illa. De kommer säkert upp med några kul idéer, tänkte Johannes och mulade den sedan länge döda cigarillen en gång till.

Under de senaste fem åren hade han och Marcus blivit allt bättre polare även privat. Marcus var av blått blod. Familjen hade tydligen haft sköld i Riddarhuset, påstod Marcus i alla fall. Kan man bli av med sin sköld när man väl en gång fått den, tänkte han. Johannes var trots sitt ädla namn inte av lika ädla vätskor. Han skulle ha blivit född Jönsson. Men hans salig mor, som gjorde karriär på rygg bland de tre trottoarer som i folkmun kallas Stureplan, hade lyckan att snärja en av kungens barns skumpablöta kompisar för en afton. Resultatet blev förutom en tung ring ett platoniskt äktenskap som varade i hela sexton månader, ett hyggligt statarapanage och som grädde på moset ett välskapt gossebarn som slapp heta Jönsson.  

Nu umgicks de två för jämnan. Delade segelbåt, caddie, fnask och reklampriser. Höjdpunkten var väl i fjol när de båda stod på samma scen i konserthuset och tog emot ett silverägg. Och hånglade. Det bar sig inte bättre än att Konferencieren fick knuffa ned de båda vinnarna från scen. Redan samma kväll hade Veckans Reklamsnask (det var vad Johannes kallade branschtidningen) skrivit om hans homosexäventyr. Inte ett skit var sant, han ville bara ställa till en scen och pissa de där jävla reklamaporna i ansiktet. Men Veckans Reklamsnask måste ju också leva och det gör man bäst på lösnummer.

Johannes lyfte blicken och såg sitt lunchsällskap komma svajandes. Av hans uppsluppna leende att döma hade Marcus visst tjuvstartat. Hoppas han fattar att man får mycket blow för femton millar i dagsläget. Det ska fan vara marknadschef, tänkte Johannes och vinkade efter en av de galonbestyckade kyparna.      

 

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

24 06 2008
deeped

Början på något bra?

25 06 2008
kontaktmannen

Det vete fanken. Kanske blir en antologisamling lagom till pensionen.

26 06 2008
New Materia

Haha, semifiktion? spännande sommarnovell där… vill läsa mer.

2 07 2008
Peter Nattif

En braskis: Man får inte gå upp på scenen och ta emot silverägg. Endast guld.

2 07 2008
kontaktmannen

•Peter nattiF: Hah, där satte du mig på pottan. Stämmer utmärkt. Poäng till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: