Byrårocken – större än Guldägget.

1 07 2008

Tack DN. Tack för att det blir en ny Byrårock till hösten. Tack för att vår inavlade bransch får chansen att åtminstone för en kväll släppa loss och helt oförskämt exponera våra rockstjärnedrömmar, något som vi alla bär på och de flesta inser aldrig kommer att infrias. Tack för att ni arrangerar ett event som piskar Guldägget i alltifrån engagemang till innehåll. Men det blir inget tack för hur ni hittills har marknadsfört Byrårocken. Hoppas att det blir ändring i år. 

Byrårocken har funnits i över 20 år. Det är länge, speciellt med tanke på att det är en branschaktivitet som arrangeras av en morgontidning (jämför det gärna The Market, GP:s patetiska försök att skapa en reklambar och kurtisera branschens makthavare som varade i vadå, ett halvår?). Det är utan konkurrens den mest krävande branschtävlingen. Alla deltagare måste sätta ihop ett band, välja en låt under stor vånda, repa och sen framföra eländet på scen inför nästan tusen pers, de flesta konkurrenter eller kolleger. Utöver detta ska utstyrsel utprovas och en resa genomföras. Detta att jämföra med traditionella tävlingar då man tar en genomförd kampanj, skriver ut några bilder och klistra en pannå. Eftersom otack är väldens lön känner knappt någon till tävlingen.

Vän av ordning kanske tycker att det är skillnad mellan en reklamtävling och musiktävling. Det är det fan inte alls. Tävling som tävling. Den här posten handlar om engagemang.

Tyvärr har Byrårocken vissa likheter med Guldägget. Det är oftast väletablerade byråer som ställer upp. Få nya band eller konstellationer spelar. Många av de deltagande seniorerna har varit med från början och gör sin tjugonde spelning. Alla band kommer ifrån Stockholm, ingen lantisar (som de kallas bland de ängsliga infödingarna med norrländskt påbrå). anmäler sig. 

Så. Är du med i år? Sista anmälningsdatum är 29 augusti.

Annonser

Åtgärder

Information

10 responses

1 07 2008
ƒrean

Vad i hela fridens namn är en inföding MED norrländskt påbrå?
Är personen född i Norrland, förirrad och åter(in)född i Stockholm?
Har personen norrländsk släkt i tredje ledet? Fjärde? Andra? Är det jag?

För övrigt skulle jag ställa upp bara jag fick spela Cramps, men projektledarbrudarna vill ju ha nån jävla doastämma så då skiter jag i det.

1 07 2008
kontaktmannen

Bless you for asking. En inföding av norrländsk härkomst är en norrlänning som urbaniserat och nu blivit fundamentalist för att bevisa sin tillhörighet. Det blir sällan en angenäm kombination, ungefär som när kristna konverterar och blir militanta muslimer. De som konverterar sist blir i allmänhet de värsta fundamentalisterna. Lite grand som en göteborgare som heter Fredrik, som flyttar till Stockholm. Eller som en norrlänning som heter Fredrik, fast som flyttar till Göteborg.
Cramps, ja varför inte? Själv skulle jag vilja köra I Wanna Be Somebody med Wasp, men misstänker att vi har popsnören emot oss.

1 07 2008
Patrick

Festligt, folkligt, fullsatt. Inte riktigt som Guldägget kanske.

1 07 2008
New Materia

När jag började på mitt första jobb (på byrå) i Stockholm, fick jag en fråga första dagen av en gammal ad-räv ”Spelaru nåt instrument?” Byrån hade vunnit den där tävlingen två gånger tydligen.

1 07 2008
kontaktmannen

Den stora skillnaden är att i Byrårocken får man stå på scen. Det lär väl knappast hända i Guldägget…

2 07 2008
Hasse Carlsson

Wasp??
Klockrent låtval!
Haha, ring om du behöver en gitarrist.
Fast man kanske inte får ”trada” mellan byråer?

2 07 2008
ƒrean

Just låten I wanna be somebody brukar jag sjunga högt hemma ibland. Och detta till allmän bestörtning.

2 07 2008
kontaktmannen

•Hasse: Det är bara att bryta en arm på Kontorschefen, så har du din plats.
•ƒrean: I want to break free brukar det bli när det är dags att rasta ”barnen”.

2 07 2008
Hasse Carlsson

Hm, min fysiskt violenta sida är begravd sen länge.
Kompgitarrist?

2 07 2008
Dabitch

Jag VILL kunna spela instrument bara för att hänga med. Min raspiga så kallade sångröst är inte var den har varit och dessutom så är jag helt tondöv (men jag sjöng i kör och solo och till och med några band en gång i tiden)

Bästa bandet: Publicis Amsterdam med Silver på trummor och Peter Clerks (glömt stavningen) på gitarr – creative directors som kan röja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: