Töntarnas julafton.

12 07 2008

Killen framför mig är fotograf. Han jobbar med både Mac och PC, kanske främst för att programversioner ofta saknas till det ena eller andra systemet. Han verkar ganska normal, eller normal för att vara fotograf i alla fall. Det gäller knappast resten av de tio grabbarna framför mig. Det är en geekarmé. Nej förresten. De flesta är nog tvättäkta nördar. Somliga verkar knappt förstå vad de gör i kön, vad de väntar på. Några av dem stod utanför Telia på Kungsportsplatsen i natt, vissa ända fram till klockan tre då dörrarna stängdes framför deras snopna näsor. Nu står de utanför butiken på Backaplan och frälsningen är nära. Snart har de ännu en häftig pryl i sin ägo.

Plötsligt kommer det ut en kille (en liten Teliaknekt alltså) bärandes en ”Vi har den”-T-shirt. Ur denna sticker det ut två beniga tatuerade armar. Den ena är bruten och gipsad. Han berättar att de har sexton svarta 16 GB:are, tjugo vita och ungefär femtio svarta 8 GB:are. Vi detta laget har ytterligare ungefär 20 töntar slutit upp bakom. Det var lugnande besked. Ingen kommer att gå lottlös därifrån idag, inte av de som tagit sig dit hittills i alla fall. 

Som en blixt från en klar himmel dyker det upp en gentleman som inte är intresserad av iPhone, utan vill göra ett annat ärende. För detta vill han ha en egen kassa och ställer till en miniscen innan pliten i dörren lugnar honom. Helt obetalbart. Denne arme man slutade aldrig att tro på jultomten.

Lustigt nog dyker det upp lite reklambranschlocals helt otippat. Wallstreets fräsigt folierade C30 rullar in på parkeringen. Jag tror mig kunna skymta mr Christian i förarsätet, en av de tio mediemäktigaste enligt svammelblaskan Resumé. Idag är det inte hans dag. De två bilburna sökte säkert lyckan på det oländiga Backaplan för att den hotta butiken på Kungsportsplatsen var överbelamrad av lystna geeks. Men det hjälper inte. Här får hög som låg vackert ställa sig i kö för att betjänas av kids som på sin höjd förstått att iPhone ”är det som gäller nu”.

Er, vid detta laget, vindhärjade hjälte kommer ut med sin hett eftertraktade iPhone 16 GB efter ungefär en timme, lokal tid. Till skillnad från alla de andra överlyckliga töntarna är han sur som fan. Sur som fan för att han bara fick med sig en lur när det stod inte mindre än tre på önskelistan. Han har precis haft en kontrovers med det tuttiga kassabiträdet som hänvisade till en snygg skylt, utskriven i Word. Han vet att detta bara är början. På måndag väntar nya turer med Televerket. Då ska det handla om hur de ser på service, abonnemang, porteringar utan telefoner och företagskunder i största allmänhet.

Slutsatser för dagen:

iPhone är det mest revolutionerade sen mobiltelefonen introducerades.

Det hjälper inte att man tecknat tre abonnemang. Man får bara en telefon ändå.

Apple kunde inte ha valt en sämre partner för introduktionen.

Telia har inte förstått vad de säljer. iPhone kommer från en annan planet.

Telia är ett statligt företag som heter ”Televerket”, oavsett vad de påstår.

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

15 07 2008
Abbes pappa

Indeed!

15 07 2008
Dabitch

Man fick alltså bara köpa en i taget, som det stod i emailen de skickade ut innan alltså?

15 07 2008
kontaktmannen

Vet inte i vilket mejl du hittar den informationen, Dab. Jag gör det inte.
Fast jag tycker inte att det spelar någon roll när deras företagssälj bedyrat att det ”BARA är att gå till Teliabutiken den elfte och hämta ut alla telefoner”.

Pratade med ett högre Teliakucku igår. Han medgav att de hade klantat sig. Bara det känns stort när det handlar om Televerket.

15 07 2008
Dabitch

Det fösrat emailet skickat någon gång i mitten av juni stod det så i – har jag för mig men nu har jag ite sparat det.

Helt annan grej om du talat med någon på Telia om detta också, såklart. Klantigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: