Utan en tråd på Kungstorget.

1 09 2008

Nu har det hänt igen. Någon har tagit av sig kläderna i ett annat än privat sammanhang. Medierna kallar det i vanlig ordning ”nakenchock”. Vad som egentligen hände var att fem tjejer och en kille samplade ut flygblad endast iklädda förkläde, hellånga sådana, utanför en butik i centrala Göteborg (Uuööhh…kan det varit Lush?). Så nakenchocken bestod egentligen bara av rumpor. Bakom projektet sägs en organisation som vill minska antalet onödiga förpackningar stå och så långt är väl allt väl även om jag tycker att liknelsen mellan onödiga förpackningar och kläder är lite klen. Fast folk har kastat av kläderna av mer tveksamma skäl än så. Nobelpristagarkandidat som jag är, misstänker jag att butiken har mer än ett finger med i spelet med tanke på deras förpackningspolicy.

Foto: Lennart Rehnman

Intressant är att media aldrig tröttnar på sina chockkonstruktioner. Men jag tycker att de är dåliga på att utveckla dem. Jag förstår att redigerare troligen har världens tråkigaste jobb, men då borde man väl febrilt leta efter nya milstolpar inom löpsedelslyriken. Och ”nakenchock”? Med råge underkänt. Det måste vara ett av de mest saggigaste uttrycken som någonsin tryckts med krigsrubriker. Jeez, så mycket fager trycksvärta helt till spillo. Vem är det egentligen som blivit chockad? Klarar inte den gemene sossen att några kids visar röven för den goda sakens skull? Chockinflationen är ett allvarligt hot mot kvällspressens överlevnad och man bör snarast ta krafttag för att få in mer variation på löpen.

Ett undantag från slentrianen är det banbrytande ”porrchock”. Vart tog det vägen? Vill även minnas att ett antal svenska schlagerartister chockades svårt på detta sätt för några år sedan.

Kom igen, kvällspressen. Vad har ni att förlora? Ni har ändå inga riktiga nyheter att skriva om.

Tipstack till Pilo
Annonser

Åtgärder

Information

One response

2 09 2008
Hasse Carlsson

Om kvällspressen har någon molekyl av yrkesstolthet kvar borde dom styra upp sitt rubriksliv (och resten, när dom ändå håller på).
Svenskar har väl inte blivit chockade av nakenhet sedan 50-talet och ordet ”chock” i sig är ju lika tamt som…
… hm, hittar inte ord, fyll i något själv…
Jag tycker bara dom är c h o c k e r a n d e pinsamma… ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: