Ett streck i räkningen.

24 09 2008

Axfood släpper ett nytt sortiment ekoprodukter under namnet Garant ekologiska varor. Det är enligt utsago Valentin som stått för förpackningarnas grafiska form. Serien ser väl småtrevlig ut även om det kanske inte rör sig om någon designmässig revolution. Grönt i kombination med ekologi känns ganska förväntat och handstilstypsnitt är inte heller helt ovanligt när det ska signaleras naturlighet. Men skit i det. För det finns en liten detalj som gör att konceptet höjer sig över allt annat, som gör att man spelar i en nästan helt egen division. Att man är en riktig mård bland hermelinerna och faktiskt skulle kunna påstå att man har en EMV som är mycket bättre än de andra kedjorna. Beviset sitter i etiketten. Man har haft den goda smaken att avstava med bindestreck, något som är mycket exotiskt i vårt långa men obildade land.

 

Mer än så behövs inte för att frälsa teckenfascister som jag. Det spelar faktiskt ingen roll hur bra eller dåligt innehållet är. Priset är även det relativt egalt. Jag kommer att handla skiten ändå, bara på grund av det där eländiga tecknet som artaporna inte tycker är ”snyggt”. Så sjuk är jag.

Men säg den glädje som varar för evigt. Mitt i mitt yra avstavningsrus kommer tortillachipsen och förstör allt. Deras etikett lyder: TORTILLA CHIPS. Stopp, stopp. Backa bandet. Vad är det som händer? Man lyckades med alla andra. Med fullkornsbrödet, lingonsylten, olivoljan och alla de andra små förpackningarna på hyllan. Men när man kom till tortillachipsen brast allt. Eller var det kanske frestelsen som blev för stor? Att man bara måste få klämma in en särsk rivning någonstans för att känna sig komplett? Allt är förstört. Ridå.

Mattias. Kan du utbilda dina kolleger?

Annonser

Åtgärder

Information

9 responses

25 09 2008
Mattias

Fredrik! Jag lovar att gå till botten med detta – first thing in the morning. Ingen ska komma undan. Jag råkar ju veta vilken kär käpphäst detta är i ditt stall. Där står den frustande bredvid ”det-heter-inte-copy-det-heter-copywriter”-hingsten. Och några till. Men jag gillar att du är nitisk. Förövrigt fördrar jag att stava det kollegor – men båda verkar vara rätt. Återkommer.

25 09 2008
kontaktmannen

Gott. Du är en rekorderlig karl Mattias.

25 09 2008
Mårten

Jag må vara en udda artapa men jag lider en slags hatkärlek till avstavning med bindestreck. Jag undviker dem intill sinnessjukdom men när de väl dyker upp anser jag det lilla strecket vara nödvändigt…

25 09 2008
Fredo

Du är en sjuk, sjuk människa. ; )

25 09 2008
delade | Ett streck i räkningen.

[…] Orginalpost: Ett streck i räkningen. […]

25 09 2008
citat | "Mer än så behövs inte för att frälsa teckenfascister som jag. Det spelar faktiskt ingen roll hur bra…"

[…] Ett streck i räkningen. # Hittad september 25, 2008 | &laquo "Älskar att kunna tweaka varenda detalj i […]

25 09 2008
Lennart

Kontaktmannen!
Det är bara att erkänna att det är slarv och inget annat.
Bindestreck där bindestrecket förtjänas!
/ L

25 09 2008
kontaktmannen

@Lennart: Att erkänna ett misstag är mycket större än att klaga. All heder till dig. Jag köper serien på stubben.

29 09 2008
ML

Jag är en artapa som varit med om att stava av fotkräm med bindesstreck. Fot-kräm alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: