Rätt klädd för mötet #2

3 11 2008

Eller Roten till varumärkesnonchalansen.

Var på maskerad i helgen. I ett urholkat bergrum höll krogen M2 tioårskalas. Berg 211 var platsen som lär vara ett av militärens gamla bergrum, en rest från det kalla kriget som blivit en riktigt schyst festlokal. Vad som slog mig ganska omgående vara att lokalen kryllade av omaskerade. Alltså en maskerad med massa omaskerat folk. Känns om att en och annat hade missat något vitalt i inbjudan.

Vederbörande under sitt eget halvhjärtade utövande. 

Att en icke försumbar del av gästerna glatt stoltserar med sitt fula tryne verkar för övrigt vara legio på maskerader. Minns en nyårsfest under liknande omständigheter. Då dök det bl a upp ett gäng masklösa idiotbrudar. ”Vi är brats” skränade nötterna. Visst det såg väl alla, men varför hade de ej klätt ut sig? Till min stora besvikelse släpptes de in ändå.   

Någonstans i detta resonemang lurar förklaringen till varför så många företag gärna slår sina varumärken blodiga så fort chansen ges. Man förstår inte vikten av att vara konsekvent och därför blir det gärna ”oj-hoppsan-det-gick-av-bara-farten-lösningar” när det är bråttom. Någonstans finns naturligtvis en gräns för hur otroligt genuin, eller billig för den delen om det är positionen, man kan tillåta sig att framstå som. Men det ser exempelvis inte så jäkla förtroendeingivande ut när storbanken väljer den billigaste plastpennan. Eller om lågprisbutiken skulle hålla kickoffen på lyxkrogen.

Någonstans här finns också förklaringen till varför folk inte anstränger sig de ska gå på maskerad. Svårt att förvänta sig att någon ska vara professionell på jobbet när man inte ens ids att göra något ordentligt privat. Man orkar inte, det är nog inte så viktigt, ingen bryr sig nog. Ingen märker någon skillnad.

Det är dålig kvalitet på folk nuförtiden.

Annonser

Åtgärder

Information

6 responses

4 11 2008
Nina

Vad tusan är det du har klätt ut dig till? Kråka?
Men visst är det löjligt och banalt när det inte blir helhjärtat.

4 11 2008
Desiré

Bra sagt! Sverige kryllar av mesar.

4 11 2008
Kenneth Pilo

Som upphovsman till inbjudan. Det finns dock fina bilder på de som verkligen ansträngde sig – inklusive vår kontaktman, bild 12/40 – i detta galleri: http://aveny.se/?page=vimmel&content=album&id=431

4 11 2008
kontaktmannen

Grymt @Pilo.
Misstänkte att det var du som låg bakom inbjudan. Jag tyckte att den var helt solklar i sin specifikation. Men det hade ju inte riktigt alla greppat. Inklusive Magnus själv…

5 11 2008
Johan Helander

Det här ämnet som du berör har jag diskuterat med bekanta många gånger. Sverige måste vara det land med högst andel icke-maskeradutklädda på maskerader. Inte fan ser det likadant ut utomlands. Är det maskerad är folk utklädda. That’s it.

6 11 2008
kontaktmannen

@Johan Helander: Vår bristande respekt för dresscodes kan säkert härledas till uniformsfriheten som råder. Få arbetsplatser har t ex slipstvång och casual verkar gälla hela veckan. Men svenskar är också ett obildat folk. Hur många nötter tror t ex inte att ”klädsel: kavaj” betyder just att man ska ha kavaj på sig?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: