Bloggosfären – en kloak?

14 11 2008

Då var det dags igen. Knappt har svallvågorna från Lisa Bjurwalds bloggträsk lagt sig innan det är dags för nästa stora tänkare att göra entré. Denna gång är det Bo Rothstein som vädrar sina både ljusskygga och högst förenklade synpunkter om kloakbrunnen bloggosfären. Han har ”efterhand alltmer kommit att ställa sig frågan om bloggosfären alls är en tillgång för demokratin”. Detta baserar Rothstein på tre egna upplevelser där några klappträn uttryckt sig korkat. Bo Rothstein avfärdar ett par miljoner människor som kompletta idioter och direkta hot mot demokratin med hjälp av tre egna upplevelser. Bosse. tycker du att det är ett tillräckligt empiriskt underlag, för att uttrycka sig så att du känner dig bekväm?

Om bloggosfären får naturligtvis vem som helst tycka vad som helst. Det är en demokratisk rättighet. Men precis som i Bjurwaldfallet tycker jag att det blir ett problem när politisk och kulturell elit uttrycker sina svagsintheter på bästa annonsplats. Bo Rothstein är ingen vanlig medborgare med en åsikt. Han är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Han borde i kraft av sitt ämbete veta bättre. Mycket bättre. Han har i högsta grad ett ansvar och måste tänka på hur han uttrycker sig i media.

Tur för Rothstein att universitetsvärlden är en skyddad verkstad. I min hade han fått kicken.

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

14 11 2008
delade | Bloggosfären - en kloak?

[…] Orginalpost: Bloggosfären – en kloak? […]

14 11 2008
tjompa

Seriöst, personen i fråga ska inte ha pengar av vår urmoder staten. Hur svårt skulle det egentligen vara att få honom att bli utan jobb? Det skulle iofs bara bre på hans hat men ändå. Kanske bättre vore att mobilisera så att han tvingas gå kurser och vid behov lobotomiseras. Något borde i alla fall göras, men jag får inte sparka på Götlaborgare mer för min mor…

14 11 2008
entapir

Det är ju tydligt att karln inte lever i samma värld som mig. Klart att det dyker upp en massa skit i bloggosfären! Precis som det snackas privat.

15 11 2008
Abbes pappa

Väl rutet, mannen!

16 11 2008
Kloakföreståndaren talar ut

[…] Andra som skriver om ämnet Same same but different, Mymlan, Deepedition, Martin Jönsson, Kontaktmannen, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: