Dagens kapitalförstöring.

17 12 2008

Eller idioter på rad för den som vill.

Att stå i kö. Detta infernaliska prov för den som i likhet med flera andra vill ha något. Den uppstår vid glasskiosken, på Liseberg, hos banken, vid reor och inte minst till jul. Många gånger är den oundviklig eftersom den moderna människan, åtminstone enligt livsstilsvariablerna, har många likar. Vi är helt enkelt så simpla att vi vill ha samma sak som andra.

goonsinarow1

Nåväl. I många fall kan säkert köer försvaras och förklaras även om jag personligen inte har så mycket till övers för de socialt störda asen som faktiskt gillar att stå i kö, de som känner gemenskap och tillhörighet när de står i en rad tillsammans med massa andra. Jag påstår att köandet måste stå i proportion till belöningen och det är därför jag ställer mig frågande till de hundratals får som nu på förmiddagen trampar vatten utanför Scandinavium.

Jag är för övrigt konstant förbryllad över de hundratals metrarna av människor som ofta häckar utanför Scandinavium. Vad har de för historia? Alla måste ju vara arbetslösa eller åtminstone sjukskrivna. Kanske har de tagit ut en VAB-dag för att kunna utöva sin perversion i led. Frågan är om deras arbetsgivare vet vad de sysslar med. Är det någon som skulle få ledigt från jobbet för att köa efter trivialiteter? Finns det något skäl i världen betala för att frysa häcken av sig och samtidigt torpedera samhällsekonomin?

AC DC, tydligen.

*OBS* Apropå livsstilsvariabler och små cirklar. Det verkar som att Busapan skjuter på samma mål.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: