Det ser ljust ut.

27 12 2008

Det börjar bli dags att runda av det gamla året och spekulera om det nya. De flesta verkar vara rörande överens om att 2008 var ett bra år och 2009 blir ett dåligt. För egen del tror jag att det blir tvärt om. Det gångna året var nämligen inte speciellt bra om man betänker att vi höll på att gå omkull och tappade en riktigt stor kund p g a en politsk fint (eller kanske bara simpel idioti, anledningen är ett mysterium). Vi lyckades också dra på oss en polisanmälan tack vare en duktig branschjournalist. Det höll för övrigt på att bli en till anmälan genom att den duktiga journalistens lilla kollega på konkurrentblaskan inte ville vara sämre hon i sin iver att skapa nyheter (vilket man som redig murvel gör när det inte finns några riktiga nyheter). 

Vidare har vi ett gäng projekt som ligger på is. Ganska stora sådana, eftersom de flesta av uppdragsgivarna är med på topp-50-listan i detta land. Merparten av dessa har dock inget med den så kallade lågkonjunkturen att göra. Bromsen drogs åt långt innan de amerikanska mäklarna kissade på sig. I somliga fall kanske det inte fanns något uppdrag alls. Många av den här branschens tunnor är, som du säkert redan konstaterat, fulla av skit. Om man sätter sin tilltro till bulvaner hos medie- och PR-byråerna ska man åtminstone inte räkna med att de lyckas att sälja in ens idéer. Att aldrig låta någon annan föra ens talan får bli en av årets lärdomar. 

Trots all så kallad konjunkturyra rådde var nog 2008 ett sorts skitår. Mycket snack och liten verkstad får bli sammanfattningen. 2009 ser mycket ljusare ut redan nu.
Men men men, stoppa bandet stammar vän av ordning. Folk säger ju att 2009 kommer att bli ett riktigt krisår med depression och uppsägningar och självmord och psykofarmaka. Ja, lille vän av ordning. Folk snackar en hel del som du kanske märkt. Och om det nu skulle bli ett krisår, så kommer inte vi att märka någon större skillnad. Hos oss är det alltid kris. Vi måste alltid springa på varenda boll. Så har det alltid varit oavsett vilken konjunktur pressen påstått att det varit.

Så kära kollega därute. Välkommen till vår värld.

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

28 12 2008
mw

vackert skrivet :)

5 01 2009
Hej 2009!

[…] onsdag så slår Miami upp dörrarna till kontoret och 2009 kommer rocka gärnet. « Happy […]

4 09 2009
Please copy me » Hej då, 2008! Kom, kom, kom nu, 2009!

[…] Gott nytt år – vi ses där!Läs ocksåPlease copy me: Goda nya år med yoghurtKontaktmannen: Det ser ljust ut […]

4 09 2009
Hej då, 2008! Kom, kom, kom nu, 2009! « Please copy me

[…] Gott nytt år – vi ses där!Läs ocksåPlease copy me: Goda nya år med yoghurtKontaktmannen: Det ser ljust ut […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: