DM creddar Nina.

21 01 2009

Utvecklingen går framåt mina vänner.

I måndags släppte Not Another Planning Blog nyheten att Icas nya I love eco-logotyp var påfallande lik ett befintligt amerikanskt varumärke med samma namn. Igår, d v s ungefär en dag senare, kunde man läsa samma nyhet i Dagens Media.
Det ovanliga i historien är att artikelförfattaren Martin Schori klämde in en liten passning till Not Another Planning Blog och Nina. Och det tillhör sannerligen inte vanligheten.

Förmodligen är Martin en lite bättre journalist än många andra. En som även betraktar bloggar som källor. Det kan också bero på att något faktiskt förändrats inom journalistiken i stort. Man kanske har insett att man kan ha nytta av varandra. Att det inte alltid behöver vara enkelriktat. Att man faktiskt kan tjäna på ett samarbete och inte i panik slå ifrån sig så fort en nyhet kommer ifrån en människa som saknar adekvat journalistutbildning. Och att det alltid tillhör god ton att ange källa.

Tack Martin.

Annonser

Åtgärder

Information

2 responses

21 01 2009
Robert

Jag håller med! Det är verkligen inte varje dag en ”etablerad” tidning skänker en hand till bloggosfären.

Det märkligaste med artikeln är bara att ”ICA misstänks för plagiat”, men det framgår inte vem som misstänker vem. Är det Nina som misstänker? Känns väl inte helt rätt kanske… eller?

Jag gissar på att skribenten till trots är en (något) skolad journalist med ett mål att väcka uppseende vid rubriksättning.

21 01 2009
M.Jakobsson

Det roliga är väl iofs att man misstänks för plagiat för att ha använt ett av världens mest vedertagna begrepp, symboler: I love Whatever liksom. Oerhört märklig diskussion. Det är som att säga att någon som sagt: Lågt pris! Har kopierat någon som tidigare har utropat: LÅGT PRIS! haha…jaja…livet går vidare, antar jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: