En line extension som såg bra ut på pappret.

24 03 2009

Hurra. Nu blir det glass.

Kom för några helger sedan över ett litet lager Cocioglass, den där Puckokopian. Det var Coop som sålde ut glassen av anledningen att den skulle upphöra. Förmodligen hade den inte sålt så värstans bra. Vilket är lite egendomligt eftersom den smakmässigt ligger ganska nära originaldrickan och således borde vara en lämplig konkurrent till Magnum och andra torpedglassar.

Men problemet kanske är av en helt annan art. Måhända är det så att smak och smakfull förpackning står sig jävligt slätt mot varumärkespreferens? För vad är egentligen Cocio om inte en obskyr Puckokopia av dansk härkomst som säljs i suspekta lågprisbutiker med en svart hund på skylten. Den kan man säkert inte dricka utan att få salmonella.

cocio

För Cocio, Puckos danska lågprismotsvarighet, har inte i närheten av samma fäste i folkmedvetandet. Det spelar ingen roll att smaken är ungefär densamma och att båda produkterna tillverkas i samma fabrik av ett nuförtiden dansksvenskt företag. Så lanseringen var förmodligen dömd att misslyckas redan från början. Hoppas att det var samma folk som tog beslut om både expansion och avveckling.

Vad skulle man gjort då? Naturligtvis lanserat Pucko som glass. Fundera på det danskjävlar.

Annonser

Åtgärder

Information

6 responses

24 03 2009
Kontorschefen

nästa nya glass blir ballerina. eller rättare sagt det blir två olika; ballerina ljus och ballerina mörk. som bekant ägs göteborgs kexfabrik numer av norrmän. och om de slår sig ihop med triumf, förlåt, diplom-is är ju det också ett göteborgsföretag som tagits över av norrbaggar. för norrmän är ju ena hejjare på reklam det har man ju sett på dressman…

25 03 2009
Fredric

Minst lika roligt som förra postningen. Keep up. Jag drar igång min bloggjävel igen. Och ska byta namn och design. A new hope.

26 03 2009
kontaktmannen

Fänks man. Bara att du börjar skriva igen vore en ynnest.

24 04 2009
Maria på MIKU

Kanonroligt Fredrik,

Men vilken smak har en redig gerillaglass då?

Undrar vän av ordning :-)

25 04 2009
kontaktmannen

Gerillaglass är som ordet antyder kamouflerad. Och bör väl därför domineras av färgerna brunt och grönt. Päron och choklad kanske?

28 04 2009
Dan Eriksson

Ska jag vara ärlig så känner jag ingen skillnad på smak vad gäller Pucko och Cocio. Men om det nu är samma tillverkare så är det ju inte så underligt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: