CP+B är bra för Göteborg.

11 06 2009

För Sverige med för den delen.

Att världens, typ, bästa reklambyrå nio år på raken köper en av landets (världens) bästa digitala reklambyråer är stort. Grundarna och medarbetarna har bevisligen gjort ett otroligt bra jobb bara för att hamna på radarn. Att man dessutom väljer att göra Göteborgsbyrån Daddy till Europahubb, framför ett antal större kontor på kontinenten, säger också något om hur byrån och hela det svenska reklamklimatet står sig mot utländsk konkurrens. Hallå. Namnet blir Crispin Porter + Bogusky Europe!
Kanske är tiden över då multinationella företag kände sig tvingade att kasta bort sina reklambudgetar på adaptioner på danska och tyska asfaltskokarbyråer. Sverige får mer branschljus i och med köpet och det gynnar oss alla.

cp+b gbg

Men självklart väger etableringen tyngst lokalt. Att Göteborg nu har två byråer av internationell kaliber leder förhoppningsvis till att vi alla tar oss i hampan. F&B har länge fått dra prestigelassen själva och har egentligen inte haft så mycket konkurrens på hemmaplan. Stundtals har de inte ens haft så mycket konkurrens i Sverige. Att juvelen i kronan får kvalificerat motstånd leder automatiskt till att de måste vara liter mer på tå. Och att denna uppsträckning når fler led nedåt. Förhoppningsvis höjs även ribban på kundsidan och det vore inte en sekund för tidigt.

Återväxten är ett annat kapitel som gynnas av CP+B:s närvaro. Världsbyråer attraherar ambitiösa studenter. En stad med stora spelare får fler sökande per capita och kvantitet ger i längden kvalitet. Att val- och karriärsmöjligheterna ökar leder även till att Göteborg får behålla många talanger som annars skulle ha flyttat för att få tillgång till de tunga jobben.

Grattis Daddy. Grattis Göteborg. Grattis Sverige. I den ordningen.

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

11 06 2009
Per T

Ja javlar. Det är bra! Roligast är dock att Daddy aldrig slutat vara roliga. Det har är som en Oscar i Basta film till en komedi.

11 06 2009
Anjo

Det är verkligen bra för branschen i vår stad. Hatten av för Daddy.

16 06 2009
deeped

*gnuggar mig i ögonen* Lorden säger något positivt om Lokala Byrån :)

22 06 2009
Kenneth Pilo

”Zlatankillen” syns ju mest. Men jag vill hylla en av de andra grundarna som håller lägre profil. Shout-out till Björn! I övrigt håller jag med El Fredruk. Även om jag fått frågor om varför CP+B valt något i Göteborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: