En genomtänkt rokad.

25 08 2009

Konstaterar att Dedicate blandat om korten vad det gäller byråns styre. Av tronen kliver den cirkus femtioårige, manlige byråledaren Klas Ekstrand och äntrar gör den minus trettioåriga kvinnliga Helena Wallskog. Det är som upplagt för PK-kalas och branschmedia dubbeltäcker med lätt fånigt anslag. Bara bildmaterialet skvallrar om att detta är en välplanerad rokad.

d1

Så. Nu har jag gnällt färdigt. Nu blir det applåder.
Jag är imponerad av Dedicates tilltag. Nej, de är inte först. Jerlov och Valentin är bara två andra Göteborgsbyråer där äldre män lämnat plats åt yngre kvinnor. Men det känns som att skillnaden mellan de omplacerade är större i detta fallet. Jag tror att fler byråer skulle må bra av att blanda om stolarna med jämna mellanrum. Det kanske inte alltid är möjligt att swappa alla yrkesroller på en byrå, men åtminstone kreatörer kunde kosta på sig att varva arbetsuppgifterna av och till. Det är bra för perspektiven. Dels att man får bättre inblick i de andra disciplinernas arbete, dels för att man ser på själva arbetet med nya, friska ögon. Det bara måste leda till bättre idéer, nöjdare medarbetare och även mer kvalitativa jobb.

Vad tror du?

Mer av varan här.

Annonser

Åtgärder

Information

4 responses

25 08 2009
Johan Svensson

Har själv praktiserat 10 veckor på Dedicate under sommaren 2007. Helena är en grymt bra person jag genast klickade med. Inte för att Klas inte är en av de bästa cheferna jag träffar, men det ska bli mycket intressant att se kommande beslut.

Gött mos!

25 08 2009
Dagbok för 25 August 2009 | En sur karamell

[…] Delade En genomtänkt rokad. […]

25 08 2009
Twitter Trackbacks for En genomtänkt rokad. « [kontaktmannen.wordpress.com] on Topsy.com

[…] En genomtänkt rokad. « kontaktmannen.wordpress.com/2009/08/25/en-genomtankt-rokad – view page – cached #RSS 2.0 » En genomtänkt rokad. kommentarsflöde index En plastkasse rymmer hela varumärket. Med brallorna nere på Facebook. — From the page […]

26 08 2009
Johan

MW och Rikard bytte uppgifter en stund igår som jag förstod det. Oplanerat visserligen. Så jag antar att detta sker naturligt på Miami =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: