Svalde du Ankan?

17 09 2009

Visst är det gött med blåsta brudar. Speciellt sådana som är gifta med gamla täta gubbar och som efter år av lyxhemmafrusysslor som t ex välgörenhetsarbete nu lärt sig att koka kaffe. Sådana som man, trots all kosmetisk kirurgi, aldrig skulle ana att de är en sekund under femtio. Och särskilt de som har en syn jämställdhet som skulle få Steven Segal att rodna.
Kort sagt en människa de flesta sossar kan hata förbehållslöst. Bra TV blir det visst automatiskt.

ank

Tydligen har Hollywoodfruarna blivit någon form av frälsare för slaskkanalen TV3. Och detta kan säkert även slaskpressen skriva under på. Alla vill läsa om den förskräckliga guldgräverskan och hennes mossiga syn på samtiden. Att svenska män är patetiska i sitt blöjbytande. Att det är en kvinnas plikt att stå vid spisen och suga av. Det blir nästan för bra. Det ÄR för bra.

Bra TV är beroende av starka karaktärer. Det är så man orkestrerar dokusåpor. Konfliktbenägenhet och fallenhet för subgruppering är alltid meriterande. En blond, blåst brud som åkt till Hollywood och gift sig utgör knappast något undantag, utan är snarare en drömkaraktär för den som sysslar med lättuggad underhållning. Men tänk nu om blåsta bruden inte är så puckad trots allt. Tänk om hon spelar en roll och allt är ett knep för få dig, du politiskt korrekta medborgare i jämställdhetens Utopia, att köpa kvällstidningen, titta på TV och förfasas.

Vem är det som är puckad då?

*Uppdatering* Fler som tycker att utspelet var för bra för att vara sant här.

Annonser

Åtgärder

Information

15 responses

18 09 2009
Per T

Nu hoppas du allt. Välskrivet, vältänkt. Kanske har du rätt. Men jag tror att du hoppas för mycket.

18 09 2009
Twitter Trackbacks for Svalde du Ankan? « [kontaktmannen.wordpress.com] on Topsy.com

[…] Svalde du Ankan? « kontaktmannen.wordpress.com/2009/09/17/svalde-du-ankan – view page – cached Visst är det gött med blåsta brudar. Speciellt sådana som är gifta med gamla täta gubbar och som efter år av lyxhemmafrusysslor som t ex välgörenhetsarbete nu lärt sig att koka kaffe. Sådana som man, trots all kosmetisk kirurgi, aldrig skulle ana att de är en sekund under femtio. Och särskilt de som har en syn på jämställdhet som skulle få Steven Segal att — From the page […]

18 09 2009
Shadow

Verkar ju vara en pigg kvinna.Så nu vet du att du ska tillfredsställa din man /sambo för att bli lycklig.Kanske därför du är så sur lilla rödstrumpa. :)

18 09 2009
Micke

Jag?

18 09 2009
kontaktmannen

@Per T: Du vet. Först lurar man sig själv. Sedan lurar man andra.

18 09 2009
Stefan

Jag är övertygad om att man förstärkt vissa drag i hennes karaktär. Hon må vara blåst, men hennes uttalanden ser jag som en produkt av en dålig skribent som skiter i gränserna i syfte att skapa hönor av fjädrar. Dock är det väldigt smart gjort. Att dissa några av de svenska männens stora stoltheter, såsom blöjbyte, pappaledighet och insikten om att våra fruar faktiskt också har rätt till orgasm, är som att kasta in ett getingbo i en bil. Lägg sedan till den förlegade kvinnosynen, med starka sexuella vinklingar (finns det någon man som inte tänkte: ”fan, jo så skulle man ha det… avsugen när jag vill… gött!”?) så har man förolämpat en större del av Sveriges befolkning under 60 bast. Det kan bara bli starka reaktioner och förmodligen höga tittarsiffror. Det roliga är att det kanske skulle kunna vara uttalanden från Anna Anka och därmed är det inte självklart att det är buffel och båg. TV3 är en skitkanal. Men de vågar i alla fall provocera och de gör det lika plumpt som smart (eller är det kanske det plumpa som är det smarta?). Hatten av för det.

18 09 2009
18 09 2009
kontaktmannen

Hatten av för din slutsats @Stefan säger jag. Fel har du knappast.

21 09 2009
Fredric

Att inte kommentera Ankan är som att äta Pariserbulle utan att slicka sig om munnen. Det är med andra ord jävligt svårt och kräver både sin man och kvinna. Jag har aktivt valt att inte skriva om henne på min blog eftersom alla andra gör det. Jag skulle bara bidra till en slags miljöförstöring snarare än tillföra ett klokt inlägg i debatten. Men din text var rolig och bra. Som vanligt.

21 09 2009
kontaktmannen

@Fredric Indeed. Jag ville egentligen inte, men köttet är svagt. Kanske kan jag få en tröstpoäng för att jag fortfarande inte tittar på TV3. Trots Hollywoodkärringar. Tack för pussarna.

23 09 2009
Läsvärt – 23 September 2009 « Erik & Pia

[…] Svalde du Ankan? […]

23 09 2009
Copycat

Fast jag blir fan mer mörkrädd för TV4:s valiuminlindade inställsamhet än för TV3:s plumpa rallarsvingar. Där pratar vi totalbojkott. Cross my heart etc.

Bra inlägg, ‘mannen!

23 09 2009
kontaktmannen

@Copycat Va? Menar du -good clean christian family entertainment you can trust-? TV som passar nio miljoner människor?
Tack för rosen.

23 09 2009
david

Det blir mer spännande om man vänder på rubben: Ankan, svalde du?

24 09 2009
kontaktmannen

@david: Känns ju väldigt förväntat om du frågar mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: