Vad är det för fel på SD egentligen?

24 10 2009

Är det månne en retorisk fråga nu igen? Måhända. Men skit i det för ett tag. Nu ska det handla om demokrati. Om Sverige i första hand och SD i andra.

I vårt malliga lilla land är vi snabba att framhålla vår suveränitet. Vi är som regel lite bättre än resten av världen. Vi har något som alla andra saknar, standard och det gör oss automatiskt till lite bättre. Och om inte det vore nog har vi har en könslig jämlikhet av guds nåde och en social utjämningsstrategi som få kan konkurrera med. Ändå får vi inte till det när det handlar om pengar och genus. Fan jobbigt det där.

Vi höll oss neutrala i två världskrig. Därtill har vi gödslat med fredsmäklare och diplomater. Ganska redigt för att vara ett litet sketland i Europas avkrok. Kanske var detta en essentiell ingrediens på vägen mot bättre vetande. Kvitto på att man som svensk åtnjuter lite större demokratisk dignitet än de andra. Visst.

Sverige är ett gammalt kommunistland. Allt har en påtaglig slagsida åt babord. Och vi har ingen som helst intresse av varken politisk jämnvikt eller yttrandefrihet för den delen. Detta märks inte minst genom vårt förhållningssätt till högerpopulism.

Nobelpristagarkandidaten Jimmie Åkesson skrev en debattartikel i Aftonbladet. Han tog med alla fina ord han hade på lager och ändå blev det bara en trångsynt liten essä om mänsklighetens litenhet. SD gjorde bort sig med ledaren. Det kommer att ge dem ett tillfälligt uppsving på kort sikt, men i det längre loppet biter debattartikeln SD i röven. Eftersom jag vet lite bättre kan jag meddela att Svedala behöver IMPORTERA folk för att få en vettig inre marknad, inte stänga ute dem. Socialdemokrati har däremot fått så bli klarar oss i några hundra år.

Den intressanta med artikeln är den stormflod av politiskt korrekta veta bättrefolk som ska klubba livet ur SD och stämma skiten ur Aftonbladet. Ja, och TV4 då förstås som inte utesluter att låta Jimmie & Co göra bort sig i TV-rutan. Opinionsbildning kan bara föras om den handlar om godkända ämnen. Kanske är förklaringen att förra århundradets förhärskande parti skapat möjlighet för SD att växa och att man försöker sopa även detta problem under mattan.

Vår syn på SD bevisar inget annat än att ”demokrati” är ett avlägset begrepp i Sverige och att populism bara kan accepteras om den kommer från vänster.

Annonser

Åtgärder

Information

5 responses

24 10 2009
Twitter Trackbacks for Vad är det för fel på SD egentligen? « [kontaktmannen.wordpress.com] on Topsy.com

[…] Vad är det för fel på SD egentligen? « kontaktmannen.wordpress.com/2009/10/24/vad-ar-det-for-fel-pa-sd-egentligen – view page – cached Är det månne en retorisk fråga nu igen? Måhända. Men skit i det för ett tag nu. Nu ska det handla om demokrati. Om Sverige i första hand och SD i andra. — From the page […]

25 10 2009
Stefan

Det läskigaste tycker jag är alla ”etablerade” politiker och medier som har tar sig rätten att döma vissa människor som rasister eller till och med nazister bara för att de har åsikter som är lite obehagliga. Det var väl inte så länge sedan som sossarna stämplade FP som rasistiskt parti när de ville ha språktester för dem som söker svenskt medborgarskap. Detta är ett kulturellt fenomen som går över demokratins gränser. Det är helt okej att döma ut åsikter som inte passar in i den svenska mallen. Problemet är att den svenska mallen inte passar i det svenska samhället. Det finns reella problem med integration, kulturkrockar och annat, men dessa får vi inte diskutera, eller vi gör det snarare med risk för att bli stämplade som rasister av dem som borde hålla demokratins fana högs: politiker och medier. Detta resulterar i ett samhälle med mängder av små kulturella poliser som ser till att dämpa alla diskussioner som kan anses stötande. Den svenska demokratimodellen är odemokratisk, menar jag. Den präglas av rädsla för verkligheten vilket i sin tur ger grogrund för idioter som Jimmie och gänget. I det demokratiska Sverige får inte vissa åsikter plats. SD står för ett ökat motstånd, en rädsla och en jakt på syndabockar. De är idioter men de representerar riktiga människors åsikter, och även om jag inte håller med dem så måste de få komma till tals. Även antidemokratiska åsikter måste få rymmas i en demokrati, annars är det ju ingen demokrati.

26 10 2009
7 11 2009
Dabitch

Kunde inte ha sagt det bättre själv. Snygg användning av babord dessutom.

11 11 2009
vad sägs om ett demokratiskt beslut – något närmare Newyn

[…] på att leva upp till. Åtminstone inte de som styrt längst och mest men för stunden (genom den demokratiska maskinen) blivit tvingade att lämna ifrån sig […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: