Jag drar min lans för Brindfors.

22 11 2009

Lowe Brindfors och Milda har byggt ett pepparkakshus kan man läsa i Resumé. Det står på Stockholms Central. Syftet lär vara, med lite tolkningsföreträde (eftersom artikeln i vanlig ordning lämnar allt att önska), att pepparkakor hör julen till och den som bakar behöver margarin. Pepparkakshuset är dessutom landets största och sår placerat på samma lands mest trafikerade plats. Därtill kommer det lite folkkära kändisar som publikdragare lagom till invigningen.


Sehr schön Inga. Ein Pfefferkuchen bitte. Bild: Resumé. Bättre bild hos Jonas.

Men enligt den samlade antiintelligentian är det tydligen inte bra nog. Trött och svagt är det samlade betyget från merparten i den ljusskygga skaran. Margarin är inte mat och kampanjen lär inte ta Brindfors till toppen igen. Jag förstår inte vad som är problemet.
Om jag förstått saken rätt ligger det till såhär: Man har låtit uppföra en sorts stortavla i ett material som går att äta och som mer än annat hör julen till. Man har byggt ett fullskaligt hus som ser ut som något som kommer att finnas i varenda svenskt hem inom några veckor och som helt eller delvis kräver att uppdragsgivarens produkter är inblandade. Stortavlan (huset, för dig som är lite trög) har man ställt på en plats där ungefär 250 000 pers passerar dagligen, konsumenter och opinionsbildare av alla olika slag.

Man har skapat något så nära Disney det går att komma i vår lilla avkrok i världen. Eller kanske Karl-Bertil Johnsson. Ett monument romantiserad julstämning. Sånt som folk behöver i kristider med svackande konjunktur och vikande nationellt självförtroende.
Tror du att någon plåta huset och kanske skriva en rad? Tror du att någon kommer att prata med sina vänner om vad de såg? Tror du att pepparkakshuset kommer att fastna bättre i medvetandet än den där annonsen du såg i tidningen på sidan tre i morse?

Det tror jag också. Synd bara att inte begåvningsreserven håller med.

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

22 11 2009
Tweets that mention Jag drar min lans för Brindfors. « -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by Fredrik Olsson, Stefan Ronge and pellet, SimplyGreat. SimplyGreat said: RT @lordFredruk: Pepparkaksdebacklet. Jag drar min lans för Brindfors http://bit.ly/4OVT8O […]

22 11 2009
Jocke

Det är fantastiskt hur all reklam resume skriver om blir utnämnd som dålig om amn scrollar nedåt….
Dock tror jag att komentatorn Nisse Pärlemo är något på spåren, även om det inte är kampanjrelaterat.

5 12 2009
deeped

Det som nötterna inte fattar är ju att det där huset också handlade om alla sinnen: det luktade jul inne på Centralen i närheten av huset. Och massor med människor tog sig en smakbit. Säg vilken jävla stortavla med AD-konstverk och bajsnödig copy som skapar sån närkontakt och upplevelse.

Det är som vi alltid sagt: 99% av reklamarna är idioter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: