Ett skitpapper och en väska.

22 01 2010

Aftonbladet har haft en stor dag idag. Scoopet består av att man konstaterar att Mona Sahlin poserat med Louis Vuittonväska värd 6000 kronor. Detta anstår inte en arbetarpolitiker och det hjälps inte att kärringen fick väskan i femtioårspresent. Tunga tyckare i Aftonhorans sold tycker fy och usch om Sahlins omdömeslösa väsksmak. Sex tusen kronor, det är minsann en halv arbetarlön skanderar snaskblaskan. Och det enda jag egentligen saknar är en mellanrubrik som berättar hur många utförsäkrade sossar som fick sätta livet till för att Mona skulle få sin väska.


Den förhatliga statussymbolen i mitten.

Aftonbladet. Har ni drabbats av kollektiv hjärnblödning? Är ni helt jävla urbota urblåsta? Finns det inte någon tillstymmelse till begåvning i era punschproletärperukstockar till huvuden?
Visst har vi i Jantesverige problem med att en förtroendevald person köper saker som man kanske själv inte har råd med. Men människan gör väl vad hon vill med sina egna pengar? Visst måste en politiker föregå med gott exempel och alltid vara lite bättre än gemene man när det kommer till de moraliska aspekterna. Och som så kallad arbetarpolitiker och smygkommunist ska man nog vara extra försiktig med sina gärningar och uttalanden eftersom allt har en förmåga att komma tillbaka och bita en i röven. Det enda lustiga i eländet är att Mona själv är den sortens populist som kunde hoppat på någon opponent med en lika hjärndöd anklagelse. Så det kanske finns lite poetisk rättvisa i historien.

Åter till ämnet. 6000 spänn? Är det ohemult pris för en designerväska? Måste fråga eftersom jag själv på sin höjd hade skjutit prick på den apfula Vuittonskapelsen. Vilken halvbeige handväska som helst går väl på en tusenlapp eller två? Och hon fick den dessutom i femtioårspresent.

Än mer beklagligt blir denna sorgliga historia när skithuspappret går ut och gör ett halvt återtag då man basunerar ut folkets dom: Mona, använd din väska. Lite som att säga till någon: ”Fan vad du är ful” och sedan säga ”Äh, jag bara skojade”.

Men mest av allt hatar jag Aftonbladet för att de fick mig att ta strid för Mona Sahlin. Fan ta er.

Annonser

Åtgärder

Information

7 responses

22 01 2010
mcsarcne

Framförallt kan man ju undra vad man INTE skriver om, om man väljer att satsa på en ”nyhet” om en väska…

22 01 2010
Tweets that mention Ett skitpapper och en väska. « -- Topsy.com

[…] This post was mentioned on Twitter by Fredrik Olsson, Sarah Larsson. Sarah Larsson said: RT @lordFredruk Jag blev så kolerisk av den här väskhistorien att jag fick skriva av mig http://bit.ly/4oURo4 #monasväska […]

22 01 2010
monas väska « mymlan. the real.

[…] på att skriva några rader om väskan. Men så många andra har redan gjort det. En av dom är Kontaktmannen; Men mest av allt hatar jag Aftonbladet för att de fick mig att ta strid för Mona Sahlin. Fan ta […]

23 01 2010
Stort och smått

6000:- är inte hutlöst för en LV, inte alls.

Och det kunde ju ha varit en Hermès …

23 01 2010
Marcus Hanser

Lysande skrivet Fredruk! Instämmer i din ilskna sång.

23 01 2010
Allvarligt talat? « Troll

[…] och för sig skulle väl vissa personer klassa hela Aftonbladet som meningslös så  jag borde  kanske inte bli så […]

25 01 2010
Mårten Fischer

…och som DN påpekade i helgen: ”med jobbskatteavdragen kan en sjuksköterska köpa sig en sådan väska två gånger om året om hon skulle vilja”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: