Så där smart Roger.

18 02 2010

Roger Akelius, den store skattepajsaren, har överträffat sig själv. Sedan 2008 duger inte ens hans egen dotter som styrelseledamot och fr o m maj åker hon av marknadschefsstolen. Visserligen kan jag ha synpunkter på att plocka in blodet i bolaget, men det var inte den delen av släktskapet som var problemet denna gång, utan Anna-Maria Fuxén, marknadschef på Akelius Fastighet och tillika Akeliusdotter får kicken p g a hennes familjesituation. Hon har tre barn. Enligt pappa duger det inte att sitta på styrelsemöten och amma.
Problemet är alltså att hon har gett honom barnbarn, det som alla andra gamla gubbjävlar drömmer om.


Gör som Akelius, sparka familjen och rita ditt eget skitfula hus.

Roger. Funderade du på vilka signaler det skickar när du avyttrar din egen dotter under de premisserna? Hur tror du det känns att vara släkt med dig? Tror du att det underlättar när morfar vill träffa barnbarnen? Förstår du att du i egenskap av direktör drar med hela näringslivet i fallet? Måste du vattna kommunistlössens genuskvarn?. Och inte minst: Tänkte du ens efter en sekund hur det lät innan du kläckte den pajiga onelinern ”Det går inte att sitta på styrelsemöte och amma”?

Min ringa erfarenhet av styrelser är att de är elefantkyrkogårdar. Där sitter gamla trötta människor -företrädelsevis män- som fått positionen snarare som tack för lång och trogen tjänst, än för att deras visioner och förmåga att frakta skutan framåt. En styrelse har många gånger en regressiv funktion och är snarare ett hinder än ett föredöme.
Med detta sagt kunde det vara riktigt uppfriskande med lite ammande bland perukstockarna.

Men det kanske är just det som är problemet, eller vad säger du Roger?

******UPPDATERING**********

Amenherregudhistorien fortsätter.
I ett öppet brev till flera medier slår skatteplaneringskungen Roger Akelius ifrån sig. Han menar att han varit mycket generös emot alla sina barn, inte minst den minst sagt otacksamma bratdottern. Han berättar att han formligen öst pengar över de barn som haft mage att ta emot pengarna. Det finns något mycket häpnadsväckande över brevet som Roger själv förmodligen aldrig reflekterade över vid författandet i hans hacienda på Bahamas.

Roger. Det är inte din generositet som är ifrågasatt här, utan ditt mediala omdöme. Visst är det jättetråkigt att du närt en liten otacksam orm vid din barm. Men det är faktiskt din egen produkt och den kan du aldrig svära dig fri ifrån. Du är m a o minst medskyldig till att hon inte håller måttet och hon borde förmodligen aldrig fått någon styrelseplats från början.
Men. Det finns många andra kvinnor därute som inte en fått skit som hjälp när de försökt ta sig framåt. Hur tror du att de känner sig när du proklamerar att ” det ej finns någon plats för ammande i styrelserummen”?
Roger. Du har uttryckt dig jävligt korkat, förmodligen utifrån dina egna erfarenheter. Men en man i din position måste tänka längre. Varesig du vill det eller inte är du en offentlig person.

Och vad det gäller din jävla styrelse tar jag gärna plats i den. Jag är visserligen under 50, men kräver å andra sidan inte speciellt mycket.

Annonser

Åtgärder

Information

10 responses

18 02 2010
Nixpix

Rent hypotetiskt skulle det kunna vara ett väldigt ädelt sätt att ta all skit istället för att säga (eller lämna till tolkning) att hon är inkompetent. Tror inte hela sanningen ryms i rubriken i vilket fall.

18 02 2010
Anjo

Ja, Akelius är ju inte den skarpaste platskniven i gatuköket, den saken är klar. Hans kommentarer känns som om de yttrats av en äldre styrelsetyp som vi hade på besök för några år sedan.

Väldigt stark, visste allt, domderade och så vidare – men sen hade han vissa läckageproblem.

Vet inte varför jag kom att tänka på det nu

18 02 2010
kontaktmannen

@Nixpix: Det spelar ingen roll här. Det är inte dottern som är on trial. Hon må vara hur inkompetent som helst. Det är hennes pappa som satt henne på stolen. Och det är han som uttalar sig kategoriskt om mödrar.

@Anjo: Så fruktansvärt. Hade själv besök av en gammal uv som visste en massa för något år sedan. Det visade sig att hans kunskap var både gammal och obsolet.

19 02 2010
Kontorschefen

det är något speciellt med göteborgska företagsledare och deras döttrar. tänker på PGs dotter som skrev boken Spegel sprack från kant till kant. det är kärlek.

19 02 2010
Nixpix

Min poäng var att amningsargumentet bara var en dimridå. Roger är ju inte mkt för att bry sig om orsak å verkan i bakvattnet av det som är i fokus för honom. Tror inte heller att amningsfrågan kommer att sätta några spår, speciellt inte när det nu verkar som att den verkliga orsaken är bråk om pengar: http://www.dagensps.se/artiklar/2010/02/19/92112394/index.xml Så trivialt.

19 02 2010
Knuff « Trollet

[…] av Trollet i Uncategorized. Kommentera Tänkte bara meddela att Kontaktmannen gör det […]

21 02 2010
Malmstig

Ja se Roger Akelius – vilken prestation att lyckas hamna i två ”styrelseaffärer” nästan samtidigt i media! Först de 100 miljonerna till SOS Barnbyar för att Westerberg hade för högt arvode enligt Akelius smak och nu detta. Uppenbart är det någon slags stark moral som präglar Akelius syn på styrelsearbete. Något djupt gammaldags och nästan sorgligt finns det över hans resonemang. Tänk vad Akelius måste förfasas över de kvinnor som lyckas göra ett bra jobb i företagsstyrelser, samtidigt vara gravida och uppbära höga styrelsearvoden!

14 03 2010
Anna Maria Fuxén

Hej Kontaktmannen

Min Pappa är helt oskyldig till att ha närt en liten orm vid sin barm. Jag är uppvuxen med en ensamstående mamma som var lärare i svenska som andra språk. Jag har ingalunda på något sätt haft en uppväxt som ”brat”.

Mvh
Anna Maria

15 03 2010
kontaktmannen

Hej ”Anna Maria”.

Alla som haft det bättre än mig är brats. Tänk på det när du sitter och gråter i dina skänkta hus, sommarstugor och bilar.

17 03 2010
AM

Jag kan förstå om det framstår som om jag både är otacksam, gririg och inkompetent när man läser artiklarna om mig.
Hade det varit så att någon skänkt mig hus, sommarstugor och bilar så hade jag knappast gråtit.

Lite källkritik från journalisterna hade inte skadat, men då spricker storyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: