Carola, Marie Antoinette och jag.

20 02 2010

I den ordningen.
Vi som har det lite bättre har en förmåga att tro att de som har det lite sämre ändå har det ganska bra. Vi vill inte gärna tro att de har det så illa som de har det. Att de trots sitt lätta armod ändå delar våra värderingar och behov. Förmodligen beror detta på att vi skulle få lite svårare att vältra oss i vårt överflöd när samvetet hela tiden knackar på. Därför inbillar vi oss att tredje världens folk funkar och uppskattar ungefär samma saker som oss trots att vi befinner oss i toppen, på självförverkligandesteget i Maslows behovstrappa.


Demons be driven. Tack för att du missionerar så att de små varelserna inte behöver gå runt och lukta illa.

Allas vår Carola bevisade detta häromdan när hon generöst nog skänkte en flaska väldoftande horvatten värd 620:- till sitt fadderbarn på Haiti. Ett faderbarn som inte kände igen henne för övrigt. Ett billigt pris för att både döva samvetet och befoga sin lilla PR-resa inför den stora stödgalan. Hon tänkte nog: Hm, grabben lär vara 15 år. Det är ju ungefär då man börjar knulla och då kan det vara bra med en flaska lukta gott. Edens, som grabben heter sa dock att han mer hade uppskattat något att äta. Eller ett bidrag så att han kan fortsätta gå i skolan. Det är helt klart olika här i världen.

Alla har redan sagt det. Det är otroligt pinsamt och skamlöst att åka på ego-PR-tripp till katastrofens Haiti, så jag behöver inte yra mer om det. Jag skulle istället vilja fokusera på den fina gåvan. Förmodligen tyckte Carola att Bossflaskan hon köpte på flygplatsen i London var en riktigt fin present. Hon är troligen så kokt. Vilken normal människa som helst hade ansträngt sig för att ge bort något som kom till användning, kanske t o m någon som kunde rädda liv. Men inte Carola. I hennes kristna lilla självklara värld är det nog självklart att alla delar samma värderingar och standard som the Carola själv.

Så vart för detta oss? Carola ger bort nödhjälp i form av after shave. Ludvig XIV:s fjortishustru Marie Antoinette tyckte att de svältande massorna kunde äta bakelser om de nu saknade bröd. Själv tyckte jag att de afrikanska barnen kunde gå till Konsum om de saknade mat. Men jag var tre år när orden yttrades.

Fler Carolabelackare: Kjellberg, Annarkia

Annonser

Åtgärder

Information

7 responses

20 02 2010
www.pierresblogg.com

Kan man inte dra in hennes pass?

20 02 2010
Catriola nutidens Marie Antoinette? | annarkia

[…] Jinge, Lord Fredruk Media: AB, […]

20 02 2010
kontaktmannen

Det borde ju gå. Helst när hon är utomlands också…

20 02 2010
Magnus J

Hahahahaha…herrejösses. Tack.

20 02 2010
Anjo

Jag höll på att svimma när jag läste det där. Hur jävla dum kan en människa bli? Eller, vänta – svara inte på det.

21 02 2010
robbin edgren

Marie Antoinette har iaf en ursäkt: Historien om den korkade bruden som tyckte att de svältande skulle äta bakelser var gammal redan när hon föddes och stämplades på henne först långt efter hennes död.

Så man måste leta bra mycket längre tillbaka i tiden än 300 år för att hitta någon som är lika puckad som Carola på riktigt.

23 02 2010
Alexander Bergström

Mycket angenäm läsning Fred. Hehe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: