Hotar bra resultat en bra idé?

22 03 2010

En livlig diskussion pågår nu om huruvida resultat ska tillåtas Guldägget. Enligt branschmedia står Komms VD Jessica Bjurström i ena ringhörnan och förespråkar resultat och just avhoppade Farfargrundaren Mattias Palm Jensen i den andra med totalt idéfokus.

Jag tycker att trätan verkar konstig. Känns som att någon missuppfattat något. För det är väl knappast någon som vill att Guldägget ska närma sig 100-wattaren, en tävling där resultat och kreativitet sägs viktas jämnt? Frågan gäller väl ändå att byråerna ska få ha med kampanjresultat i sina presentationsfilmer, d v s att man som en del av presentationen även redovisar vad som hände? Sen är det upp till varje jury att avgöra om resultatet ska påverka kampanjens helhetsomdöme.
Alltså. Man ska inte fästa MINDRE vikt vid idéhöjden, utan enbart lägga till möjligheten att berätta hur det gick.

Och. De tävlande bidragens resultat finns tillgängliga på ett antal ställen. De redovisas i branschmedias artiklar och på byråernas sajter. Att få reda på utfallet i en kampanj är idag galet enkelt. Det löser man under ett jurymöte med telefonen om så skulle vara. Jag hoppas även att de som sitter i juryn betraktas som såpass kompetenta och nyktra att de klarar av att belöna den bästa idén trots att det stora läskmärket bjöd tacksamma mottagare på 300 000 smakprover under sitt rikstäckande event.

Jag tycker att det låter solklart.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

2 04 2010
Copycat

Finns åtminstone en styrelseordförande i kulisserna som troligen inget hellre vill än att Guldägget ska närma sig 100W…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: