En konklusion om folk som hatar folk.

25 09 2010

En liten historia om hur den svenska präktigheten gick i graven.

Gott folk. Vi är illa ute. Förvisso har vi fortfarande en hög levnadsstandard om vi jämför med tredje, andra och även ett antal länder inom den första världen. Men vi håller på att bli avslöjade i vår syn på demokrati. SD har kommit in i Riksdagen och hela Europa skrattar åt oss.

Egentligen borde ingen skratta, eftersom liknande strömningar finns i alla europeiska länder. De flesta söder om oss har haft ett högerpopulistiskt parti att mota genom åren. Den stora skillnaden är att vi pekat finger åt dem för detta. Det kan vi inte göra längre. Därav skratten. Det är en sorts hämnd.

SD, de främlingsfientliga trollen, har fått riksdagsplats och i och med detta fick den svenska bålen en smocka i den vänstra njuren. Reaktionerna lät knappast vänta på sig, utan sekunder efter valets förkunnande började en betydande del inom socialmedia av de 95% som inte röstat på högerpopulisterna att svinga vilt. Det hetsades på FB och Twitter och mer eller mindre var och annan jävel bad SD-anhängarna i flödet att fara och flyga. Till och med ett antal namnkunniga journalister ylade i affekt inom socialmedia. Och drev oss allt längre ner i den antidemokratiska tratten. Under valnattens yra avslöjades det att svensken i gemen har ytterst liten respekt för demokrati, den samhällsform hela västvärlden stöder sig på och hyllar så högt. Detta maktinstrument vi använder för att hålla den tredje världen på halster.

Jag tänker inte gå närmare in på SD:s politik, eftersom de missat tåget. De fixar helt enkelt inte den nationalekonomiska ekvationen och vi kan lämna dem därhän. De förstår inte vilka ingredienser som är viktiga för ett samhälle, utan spelar sitt lilla hatkort på kanten. Deras synpunkt i sammanhanget är relativt ointressant. Även om jag skulle bli helt komplett överlycklig om någon ville kommentera här.

Min fråga går istället till de f d goda demokraterna. Om ett parti får sisådär 5% eller mer av folkets röster. Är man då inte skyldig att respektera deras väljare och bemöta deras propåer? Vart fan tog debatten vägen?

Hit me.

Annonser

Åtgärder

Information

6 responses

25 09 2010
Tessan - KREATiV text I foto I design

Skenhelighet kallas det. Inte direkt någon nyhet i detta älskade land, eller något annat för den delen. Man vill gärna tro sig och de sina om allt gott, men när allt kommer till kritan är de flesta likadana i stort, det är bara detaljerna som skiljer.

Media gillar att måla fan på väggen och folk i allmänhet gillar att ha något att förfasa sig över. Sen är det inte så jäkla många som bryr sig om demokrati i sig – jag menar man måste ju fan kollra med svenska folket för att få dem att över huvud taget gå och rösta. Epic fail all around skulle jag vilja säga.

Man får ju inte hata exempelvis muslimska extremister, det är inte PK, men Sverigedemokrater får man hata för de är ju svenskar så då gör det ingenting. Ingen tar illa upp liksom. Vilket återigen visar hur mycket smygrasism som egentligen vilar i riket för om folk inte ansåg att svenskar var lite finare än andra hade det inte varit mer ok att tracka SD än andra människor med avvikande åsikter.

Ursäkta den långa kommentaren, trodde jag hade börjat komma över hela den här röran, men icke.

25 09 2010
kontaktmannen

Du hat inget att be om ursäkt för Tessan.

Visst tyckande är OK i detta land och annat tyckande inte.
Jag trodde själv länge att vår brist på ståndpunkter hade att göra med bristen på krig, men det hela är mycket mer komplicerat än så.
Vi råkar vara bäst i världen. Vi är så jävla bäst i världen att ingen annan kan komma och tala om för oss vad som gäller. Därför är det smärtsamt när vi plötsligt visar oss vara lika värdelösa som resten av världen.

7 10 2010
Sandra

Ville bara säga att jag längtar efter mer inlägg! Gillar verkligen din blogg. That’s all.

8 10 2010
kontaktmannen

@Sandra: Tack dear. Ska försöka skärpa mig angående postningsfrekvensen.

29 11 2010
uggel

När vi har en statsminister som säger att ”- Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.” (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/borg-och-bildt-till-sd-faste_5319029.svd) ska man inte förvåna sig över att man inte kommer i kontakt med de som röstat på Sverigedemokraterna.

När alla mina åsiktmotståndare ges frikort på att angripa mig och min rättighet att tänka och rösta fritt fortsätter jag vara den anonyme mannen bredvid dig på bussen, i lunchkön, i bilen bredvid dig och den du möter när du söker vård.

SD brännmärks som ett rasistparti som bara vill tillbaka till den svenska 50-talsidyllen. Inget är mer fel och ni som blev så oerhört chockade över valresultatet kommer att få än mer anledning att förfasas 2014. Se bara på besöksantalet på bla politisktinkorrekt.info – allt fler öppnar ögonen :D

15 01 2011
newyn

Var det inte ungefär det du frågade nu som jag skrev något om där någonstans ganska så precis efter valet? http://www.newyn.se/2010/09/aven-missnoje-har-en-demokratisk-plats/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: